18 Окт. 2018

Вие сте тук

Три пъти по-малко данъчни нарушения по Южното Черноморие това лято

04.08.2017

Данъчните нарушения по Южното Черноморие през юни и юли са три пъти по-малко в сравнение с установените през същите два месеца на миналата година, а оборотите на търговските обекти отбелязват сериозен ръст. Това съобщи БТА, позовавайки се на приходното ведомство в Бургас. Данните за юни показват, че най-висок ръст на оборотите е имало в Несебър и Синеморец - близо 50%.


Повече продажби са регистрирани в Царево и Свети Влас - 19%, а в Приморско - 16%. От НАП в Бургас посочват, че тези данни са знак за ефективност на контролни действия и променено поведение в посока доброволно спазване на данъчните и осигурителни закони. За тези резултати е допринесла и крайната мярка за запечатване на търговски обекти при неиздаване на касови бележки.


През юли по Южното Черноморие са извършени 1 577 проверки, при които са установени 233 нарушения. Мярката запечатване е била приложена към 64 обекта, сред които заведения, магазини, хотели, къщи за гости, атракциони. Един от последните запечатани обекти е заведение, намиращо се в центъра на град Бургас. Обходните патрули на НАП Бургас са посетили 2079 търговски обекта. Най-голям брой съвместни контролни действия - 232, са били извършени заедно с органите на МВР. Бургаските данъчни продължават непрекъснатия мониторинг чрез дистанционната връзка на фискалните устройства с НАП и на над 200 високооборотни обекта. Под непрекъснато наблюдение са и тези, които през активния летен сезон са сменили собствениците си.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed