18 Апр. 2024

Вие сте тук

WOW Air пуска полети за 99 паунда от Лондон до Америка

16.09.2015

Исландската нискотаифна авиокомпания Wow Air обяви, че ще предложи на пътниците най-евтиния полет между Европа и Америка. Само за 99 паунда всеки ще може да лети от Лондон до Вашингтон или Бостън. През октомври миналата година авиокомпанията пробно пусна билети на тази цена, а сега съобщи, че ще го прави редовно в определени периоди. Засега най-евтините билети могат да се намерят за периодите между 1 октомври и 15 декември, както и между 10 януари и 10 март. Полетът ще е от летище Гетуик и ще има междинно кацане в Рейкявик, Исландия.  

 

И други нискотарифни авиокомпании предлагат възможности за директни полети между двата континента. Често при тях цената обаче се доближава или дори е по-висока, отколкото при традиционните въздушни превозвачи, особено в сезоните за промоция.

 

Airberlin, която започна като нископарифна авиокомпания, днес все повече прилича на редовна. Цената на двупосочен презокеански полет стартира от 450 еврои е различна за различните дестинация. Авиокомпанията лети от Берлин и Дюселдорф до Чикаго, Маями, Форт Майерс, Лос Анджелис и Ню Йорк.

 

КанадскатаAir Transat е единственият независим нискотарифен въздушен превозвач в Северна Америка. Предлага полети до Европа както от Канада, така и от САЩ. Превозвачът предоставя предимно комбинирани услуги, обвързани в туристически пакет, но не отказва и продажбата само на самолетни билети.

 

Има сезонни полети между 15 канадски града и големите европейски летища. Амстердам, Франкфурт, Глазгоу, Лондон, Манчестер и Париж са основните дестинации, но авиопревозвачът лети и до Чехия, Испания, Унгария и Гърция.  Повечето от полетите не се предлагат всекидневно. Най-евтино се лети от Малага за Монреал или Торонто, като билетът излиза 445 евро в двете посоки. От Швейцария презокеанският полет е 489 евро, но от Атина цената вече надхвърля 700 евро. Багажът и изборът на места се доплащат отделно.

 

Авиокомпания Corsair, в миналото собственост на туроператора Nouvelles Frontieres, днес принадлежи на TUIfly group и изпълнява чартърни полети. Това не й пречи да продава седалки, когато не са запълнени от туроператорите. Лети между Монреал и парижкото летище Орли. Най-евтиният двупосочен полет излиза около 440 евро извън сезона.

 

Известна в миналото като авиокомпанията на бекпакърите заради евтините си полети между Рейкявик и Люксембург, днесIcelandairе разширила  географията на предлагането си с много дестинации в Европа и Америка. Цените обаче са доста солени – билет в двете посоки между Франкфурт и Торонто например надхвърля 1000 евро дори в ниския сезон.

 

Базираната в Олбия италианска нискотарифна авиокомпания Meridianaсъщо осъществява презокеански полети. Цената на билета между Неапол или Палермо и Ню Йорк варира обаче в широки граници, като също надхвърля хиляда евро. Удобна е само за жителите на Южна Италия, на които дава възможност за полети без прекачване.

 

НорвежкатаNorwegian aır твърди, че има най-прозрачната ценова политика сред авиокомпаниите. И наистина, купувайки двупосочен билет от Копенхаген до Ню Йорк, който струва от 394.80 долара, пътникът веднага разбира, че 88 долара от цената отиват за летищни такси, а други 80 – за горивни такси. Авиокомпанията лети също директно до Лос Анджелис, Флорида, Сан Франциско, Лас Вегас и Бостън.

 

С"Rouge" – икономичния вариант на Air Canada, може да се лети до много дестинации в южната част на Европа (Лисабон, Барселона, Рим, Ница, Венеция и Атина), както и до няколко летища във Великобритания и Ирландия. Въпреки че полетът е на традиционна авиокомпания, в "червения" сектор  ви се предлагат услуги като в нискотарифна, за сметка на което цената може да се намали в пъти. Цената на двупосочен билет между двата континента извън сезона стартира от 343 евро.

 

XL Airways Franceе още една авиокомпания, свързана с туроператор. Тя лети от парижкото летище Шарл де Гол до доста дестинации в Северна, Централна и Южна Америка, но по повечето линии само сезонно. Последната дата на полет към американския континент тази година е 13 ноември, петък. Ако искате да пътувате точно тогава, ще трябва или да се върнете с друга авиокомпания, или да чакате подновяването на полетите през пролетта. За отиване и връщане в края на октомври най-ниската цена с всички включени такси е 466 евро.

 

Въпреки многократните закани на изпълнителния директор на Ryanair Майкъл О,Лиъри да пусне билети за трансаплантически полети на цена 10 долара в посока, засега плановете му си остават само на думи. Може би появата на конкурент в лицето на Wow Air ще ускори осъществяването им.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed