25 Апр. 2024

Вие сте тук

easyJet с 200 самолета Airbus в своята флотилия

30.05.2011

easyJet обяви, че вече разполага с 200 самолет Airbus в своята флотилия. Изпълнителният директор на easyJet Каролин Маккол, президентът на производителя на самолетни двигатели CFM International – Жан Пол Ебанга, както и президентът на Airbus, Том Ендерс, отбелязаха събитието с тържествена церемония в Тулуза, съобщиха от авиокомпанията.

За да отбележи тази знаменателна цифра, easyJet и Airbus представиха самолет А320, боядисан в изцяло оранжева ливрея. Той изпълни полет с пътници от Тулуза за Париж и след това до Лондон с подходящия за случая полетен номер EZY200.

 Нашата амбиция е да се превърнем в предпочитаната авиокомпания на Европа. Ние вече сме най-голямата в Британия – превозваме повече пътници от всички останали взети заедно. Целим да преобърнем духа на Европа в „оранжево” и специалната ливрея на нашия самолет №200 олицетворява тази амбиция”, заявява Каролин Маккол.

Президентът на Airbus Том Ендерс оцени като "страхотен успех" постиженията на easyJet и стремежа на авиокомпанията да бъде един от основните европейски превозвачи и един от най-големите клиенти на фамилията самолети Airbus A320. "Ние поздравяваме easyJet и благодарим на тяхното ръководство за лоялността и подкрепата към Airbus. Очакваме с нетърпение да продължим нашето отлично сътрудничество и занапред”, заяви той.

 easyJet вече оперира най-голямата световна флотилия от самолети A319 с над 166 самолета понастоящем. Включвайки самолетите A320, които се присъединиха наскоро към авиопарка, компанията заслужи правото да бъде определяна като най-големия оператор на фамилията A320 в Европа.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed