28 Март 2024

Вие сте тук

Разработва се инвестиционна карта на България в областта на туризма

29.06.2015

 

Министерството на туризма разработва инвестиционна карта на България в областта на туризма. Вече са изпратени писма до общините, за да предоставят по няколко предложения, които могат да представляват интерес за чуждестранните инвеститори. Министерството ще има грижата да направи маркетинговото им оформление и да ги представя при международни участия. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на среща с представителите на смесени палати, камари, клубове и съвети в България.

 

„Създаването на картата е част от стъпките за превръщането на Министерството на туризма вone-stop-shop” за големи инвеститори в сферата на туризма“, каза министър Ангелкова. По думите й целта да се облекчат административните процедури при заявен интерес от стратегически инвеститори. Тя обясни, че през последните месеци е провела срещи с представители на няколко световни хотелски вериги и е представила възможностите за инвестиции в страната ни.  

 

На срещата присъстваха представители на смесени палати, камари, клубове и съвети от САЩ, Румъния, Израел, Унгария, Франция, Русия, Азербайджан, Туркменистан, Иран, Италия, Катар, Полша, Швейцария, Германия, Македония, Турция Арабските странии др.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed