19 Апр. 2024

Вие сте тук

Предстои винен фестивал Balkan International Wine Competition

05.06.2012

Винен фестивал и сляпа дегустация на избрани бели и червени вина ще се проведе в аванс във връзка  Balkan International Wine Competition (BIWC) 2012, съобщиха от БТПП.  Изпълнителният директор на форума Галина Нифору ще проведе сляпа дегустация на избрани бели и червени вина, които ще бъдат представени и на самото състезание.


The Balkans International Wine Competition е един от малкото конкурси в Европа, които следват австралийския модел на оценяване, подобен на Decanter World Wine Award, което позволява по-реално оценяване на състезаващите се вина. 

 

За първи път в истoрията на Балканите винопроизводители от над 10 страни се обединяват под бранда „Вино от Балканите” – инициатива, чрез която се цели създаването на положителен имидж както в региона, така и пред световната винена общност. През последните 10 години винопроизводството във всички балкански страни бележи забележително развитие по отношение на качеството, налагането на местни винени сортове и маркетинг. След успешното лансиране на първото издание на Балканския Международен Винен Конкурс и Фестивал в Атина, Белград, Скопие и Хърватска, домакините от BIWC ще представят проекта в София на cпециална пресконференция дни преди голямото лятно винено събитие.

 

Победителят в конкурса ще получи  Гранд Трофея на BIWC, направен от Кольо Карамфилов, изтъкнат български художник и приложник.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed