19 Апр. 2024

Вие сте тук

От утре въвеждат единен телефон за руски туристи

31.01.2016

От утре, 1 февруари, ще заработи единен телефонен номер 0700 20 991, на който всеки руски турист може да получи  информацията, която го интересува за престоя му в България – туристически услуги, безопасност, здравеопазване, пътна инфраструктура. Това съобщи пред Би Ти Ви министърът на туризма Христина Ангелкова и уточни, че първата седмица телефонът ще работи в тестов режим.

 

 До месец подобни номера ще има и на английски и немски език.

Във връзка с мерките за връщане на руските туристи в България Ангелкова припомни, че страната ни е въвела  безплатни визите за деца до 16-годишна възраст, а също така е разширила диапазона не само за организирани групи, но и за тези, които идват за фестивали.  Тя поясни, че на територията на България се провеждат  над 600 фестивал, което дава възможностт повече от 90% от тези визи да бъдат безплатни.

 

Според нея цената на визите не може да се намали едностранно от България,  тъй като са необходими са преговори на ниво Европейски съюз. Тя обаче не коментира въпроса с оскъпяването на визите, чиято цена във визовите центрове се увеличава значително.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed