28 Март 2024

Вие сте тук

Обещаваме бързи визи за руски туристи

21.04.2011

„Няма да има проблеми с приемането, обработката на документите и издаването на визи. Напълно сме готови за лятото“ - това е заявил българският консул в Москва Ангел Георгиев на пресконференция в Москва, цитиран от RATA-news.

„Очакваме голям ръст на туристопотока от Русия, от началото на годината броят на издадените визи е нараснал с 60% в сравнение със същия период на 2010 г. За да се справим с този поток, консулството отваря в Москва втори визов център и увеличава броя на служителите си до 100 души“, е заявил Ангел Георгиев.

Консулът прогнозира, че през лятото на 2011 г. Туристопотокът от Русия ще е най-голям за цялата история на съществуването на Консулството в Москва. От началото на годината вече са издадени 30 хил. Визи.

В момента се обработват около 350 заявления дневно, като броят им нараства всеки месец. Очакванията са, че до края на май в Консулството ще постъпват 600 заявления на ден, като голяма част от исканията за визи идват от собственици на имоти в България.

Освен в Москва визови центрове работят също в Санкт Петербург, Екатеринбург, Казан, Ростов, Новосибирск и Самара. Очаква се през май да отвори врати и визов център в Нижни Новгород.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed