19 Апр. 2024

Вие сте тук

Коста Диадема – новата перла на "Коста Крочиере"

27.10.2014

Италианската компания за круизни пътешествия "Коста крочиере" представи новия си водещ круизен лайнер. Той струва около 550 милиона евро, а в неговото изграждане са участвали над 2000 работници,  съобщи италианският печат.


Плавателният съд е най-големият лайнер на "Коста Крочиере", който ще плава под италиански флаг. Той ще бъде флангман на флотилията на "Коста крочиере" и се казва "Коста Диадема", а компанията производител я нарича още и "Кралица на Средиземноморието".


"Коста Диадема" е дълга 306 метра, широк 37 метра, има 1862 каюти и може да подслони почти 5000 пътници и 1250 души екипаж. Корабът разполага с 3 басейна, 4 панорамни асансьора, кино 4D, симулатор за Формула 1, триетажен театър, двуетажна дискотека, магазини с обща площ 1100 квадратни метра, спортна зала, спа център, водна пързалка.  Корабът ще плава на круизи из Средиземно море, пояснява агенция АНСА.


"Коста Диадема" ще потегли на първо плаване от Венеция на 30 октомври и ще отиде първо в Триест, откъдето на 1 ноември ще започне първия си круиз, който ще я отведе до Дубровник, Корфу, Малта, Неапол и накрая Генуа. Там на 7 ноември ще бъде и церемонията по официалното кръщаване на кораба.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed