29 Март 2024

Вие сте тук

Китай ще внася месо от Великобритания

18.05.2012

Китай - водещ световен потребител на свинско месо, даде зелена светлина за внос на месо от Великобритания, предаде Ройтерс.

Очаква се обемът на новата търговия, която до голяма степен ще се състои от свински крачета и уши, скоро да достигне 50 млн. бр. лири (79 млн. д.) годишно, посочи британското министерство на околната среда, прехраната и селските въпроси.

Голяма част от износа ще бъде от части от животните, които не са по вкуса на британците, но се ядат с удоволствие в Китай, посочи министерството.
Китай е и водещият световен производител на свинско, но все пак трябва да внася месо, за да задоволи нарастващото търсене на вътрешния пазар.
Великобритания изнася свинско за около 130-150 млн. бр. лири годишно, от който продукти на стойност 35 до 40 млн. бр. лири - за страни извън Европейския съюз, посочва браншова организация. Извън ЕС най-важен клиент за британските износители е Хонконг.

"Свинското е най-потребяваното месо в Китай и някои от частите, които са най-слабо популярни тук, се радват на силно търсене там", допълва представител на организацията.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed