25 Юни 2017

Вие сте тук

Копия на унищожени от "Ислямска държава" паметници ще бъдат изложени в КолизеумаРепродукции в реален размер на разрушени от групировката "Ислямска държава" древни паметници от Сирия и Ирак ще бъдат изложени в Колизея в Рим, предаде ДПА.


Изложбата, озаглавена "Възродени от разрушението", включва Бикът от Нимруд, Залата на държавния архив на Ебла и свода на Храма на Бел в Палмира. Тя ще бъде открита утре и ще продължи до 11 декември.


Нимруд е иракски град, който е бил столица на Новоасирийската империя през 9 в. пр. н.е., а Ебла и Палмира са древни градове в Сирия.


Бившият кмет на Рим и министър на културата на Италия Франческо Рутели, който помогна за организиране на изложбата, каза, че спасяването на културни забележителности от военни зони е почти толкова важно, колкото спасяването на човешки животи.


"Разбира се, човешките животи са на първо място, но заличаването на идентичността и наследството на цели населения също има опустошителни последици", заяви той, като осъди умишленото разрушаване на древни артефакти от "Ислямска държава".

Събитията от А до Я - трето издание

Абонирайте се сега!

Вземете пълен достъп и ще можете да прочетете всички професионални съвети за своя хотел и заведение.Абонирай се!

Реклама

Facebook