21 Апр. 2018

Вие сте тук

Има загинали при затрупване на хотел от лавина в Италия

Все още неуточнен брой загинали има след падането на лавина, която затрупа хотел в италианската област Абруцо, съобщиха световните агенции.

 

Предположенията са, че лавината се е активирала след вчерашната поредица от земетресения.

 

Затрупаният от лавина хотел "Ригопиано"  е четиризвезден и е единственият, построен в националния парк Гран Сасо, който се простира на площ от 150 000 хектара в три области в централната част на страната, предаде ДПА.


Към хотела има спа център. Комплексът е на 1200 метра надморска височина, издържан е в стил огромна хижа, в подножието на планина. Площта на обекта е 1300 квадратни метра. Хотелът е на три етажа и е бил открит през 70-те години на миналия век. Наскоро му е бил направен основен ремонт. В хотела има 45 стаи и няколко апартамента за по четири души, както и външни и вътрешни басейни с топла връзка между тях.


Лавината, която го помела снощи, е станала причина за преместването на целия хотелски комплекс с 10 метра. Огромната снежна маса е била няколко десетки метра широка и е отнесла всичко по пътя си, пълнейки стаите и коридорите на хотела с тонове сняг, отломки и счупени дървета.


Днес на страницата на хотела във Фейсбук, която е лайкната 60 000 пъти, се появиха послания на съпричастност към близките на предполаемите жертви на трагедията.

 

 


Най-малко 4 души са загинали в резултат на лавината. Между 25 и 30 човека се издирват.


Посолството на Румъния в Италия е получило информация, според която трима румънски граждани, един възрастен и две деца, са се намирали в хотела.

 

 

Категории: 

Реклама

Facebook

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

Subscribe to THExperts бюлетин feed