29 Март 2024

Вие сте тук

THExperts - your weekly guide to the hospitality business

ХОТЕЛИ

 

Инстаграм – полезно оръжие за хотелиерите. Или пък вече не?

 

Вече много пъти е писано, че хотелиерите откриха ново маркетингово оръжие – съдържанието, написано от потребителите може да привлича нови гости. Прочетете повече

 

 

НОРМАТИВИ

 

Свалят драстично цените на чадърите и шезлонгите на плажа догодина

 

Цените на чадърите и шезлонгите на плажа догодина ще спаднат драстично заради приета от правителството нова методика за определяне на минималното концесионно възнаграждение за плажовете. Прочетете повече

 

 

Съвместни екипи на НАП и МВР ще патрулират по морето

 

Тридесет хиляди проверки ще направят до края на летния сезон по Черноморието инспекторите на Националната агенция за приходите /НАП/, съобщиха от приходната агенция. Освен познатите контролни покупки, открити наблюдения, инвентаризации на налични стоки, за първи път през тази година в курортните места по крайбрежието ще патрулират съвместни екипи на НАП и МВР, напомнят от Агенцията. Прочетете повече

 

 

 

ДЕСТИНАЦИИ

 

Забраниха движението със сегуей в центъра на Прага

 

Кметството на Прага реши напълно да забрани скутерите "Сегуей" в историческия център на чешката столица и в някои други райони на града, предаде Асошиейтед прес. Прочетете повече

 

 

Франция и Италия засилват охраната на туристически обекти

 

Френските власти ще засилят охраната на туристическите обекти в страната. Това съобщи днес вътрешният министър Бернар Казньов след съвещание на националния Съвет за сигурност в Елисейския дворец във връзка с терористичното нападение в Ница, предаде ТАСС. Прочетете повече

 

 

Талеб Рифай призова хората да посетят Франция

 

Генералният секретар на Световната организация по туризма Талеб Рифай призова хората да посетят Франция, за да изразят солидарността си с френския народ и да покажат по този начин на терористите, че не са изплашени, предаде Франс прес. Прочетете повече

 

 

ЗАВЕДЕНИЯ

 

Ефективният сервитьор: основни изисквания

 

Гостите днес са по-взискателни от всякога. Те вече са посещавали много заведения, опитвали са много и разнообразни ястия, били са обект на отлично и на отвратително обслужване,  възхищавали са се и са се разочаровали. Затова в днешно време посетителите искат нещо специално, особена обстановка, много внимание и персонална грижа. Прочетете повече

 

 

ХРАНИ И НАПИТКИ

 

Българинът пие толкова бира, колкото и повечето европейци

 

Средно  72 литра или 144 халби бира годишно е изпивал българинът  през периода 2011-2015 г.  Толкова е и средното потребление на пиво в страните от ЕС през последните 5 години. Традиционно с най-висока консумация е населението в държави, известни с пивоварната си култура като Чехия, където средната консумация за същия период е 144 л. (288 халби), и Германия - 107 литра или 214 халби бира на човек.  Прочетете повече

 

 

Съюзът на пивоварите отбеляза троен юбилей

 

Политици, бизнесмени, дипломати и шоу звезди присъстваха на коктейл по случай три юбилея, свързани с пивопроизводството в България – 135 години българска пивоварна индустрия, 60 години българска пивоварна наука и 25 години Съюз на пивоварите в България. Прочетете повече

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed