17 Апр. 2024

Вие сте тук

WIZZ AIR ще лети между София и Кутаиси

18.02.2016

От септември Wizz Air ще има полети между София и Кутаиси, съобщиха от най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа. Полетите ще са от новата база на  авиопревозвача на международното летище в Кутаиси David the Builder Kutaisi International Airport.

 

София – Кутаиси е една от седемте нови линии на самолетната компания, по която ще лети един самолет A320.Wizz Air ще стартира два пъти седмично с полети от Кутаиси до София, Берлин Шьонефелд, Мюнхен Мемифнген, Милано Бергамо, Дортмунд и Ларнака, докато обслужването между Кутаиси и Солун ще бъде три пъти седмично. С тези нови маршрути, мрежата на Wizz Air от Грузия, обхваща 11 линии до 8 държави. Цените започват от EUR 24.99.   

 

До София ще има полети всеки вторник и събота.

 

Кутаиси, известен с многобройните си градини и озеленени улици, е вторият по големина град в Грузия. Емблематична забележителност от 11 век е катедралата Bagrati, която е обект от културното наследство на ЮНЕСКО. Wizz Air започна да лети от Кутаиси през 2012 и е превозила над 500,000 пътници за този период.  

 

Детайли, свързани с обявяването на базата бяха представени по време на пресконференцията днес в Тбилиси от вицепремиера и министър на икономиката и устойчивото развитие на Грузия Димитри Кумсишвилии корпоративния директор на Wizz Air Оуен Джонс.

"Много сме развълнувани, че сме част от икономическото развитие на Кутаиси, не само от гледна точка на културата и туризма, но и на бизнеса и производството, казаОуен Джонс, корпоративен директор на Wizz Air. По думите му новите полетище донесат полза и на двете страни. Ние знаем колко е важно достъпното пътуване със самолет за икономическото развитие на региона, което е страничен резултат от оперативността на WIZZ във всички наши основни градове, допълни той.

 

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed