28 Март 2024

Вие сте тук

TripAdvisor с нов сервиз за абонатите си

12.05.2012

 Вероятно вече използвате TripAdvisor, когато планирате следващото си лично или служебно пътуване или просто за да проверите какви са отзивите за хотела, които предлага туроператорът.

Е, сега нещата стават още по-лесни. Освен отзивите на Джон, Ханс, Свен или Хуанита днес вече можете да откриете какво са писали за съответния хотел или дестинация и собствените ви приятели, на чието мнение вярвате и разчитате.

 

Популярният информационен портал TripAdvisor пусна нов сервиз за абонатите си, който показва отзивите и мненията на техни приятели във Facebook.

Според собствениците на портала това е още една крачка, която спомага за социализиране на процеса на планиране на пътуванията. Стартирането на проекта дава десет пъти повече шансове да намерят на портала уникални препоръки и отзиви, които най-добре им подхождат.

Съветите на приятелите са изключително полезни, но кръгът от приятели на потребителите може да не е достатъчно широк, за да предостави информация от първа ръка за хотели и дестинации, които са им интересни, казва вицепрезидентът „глобален продукт“ на TripAdvisor Адам Медрос. Според него в този случай потребителите ще получат помощта на приятелите на техните приятели, като така ще разширят обема на достоверната информация.


Няма нужда да се обаждаш на приятел


Всеки четвърти отзив в TripAdvisor е създаден от потребители на Facebook. Всеки от тях има средно 190 приятели. Като се добавят и приятелите на приятелите, броят на хората в социалния кръг може да нарасне до десетки хиледи потребители. Затова, когато планират пътешествието си, потребителите на TripAdvisor могат все повече да разчитат на съдействието на контактите си в социалните мрежи, които растат в геометрична прогресия.

Как работи?

Потребителите, които търсят хотел, ресторант или развлечения, виждат отзивите на своите приятели и препоръките на техните приятели и познати, на които могат да изпратят запитване чрез TripAdvisor и да уточнят детайлите, от които се интересуват.

Лична информация

Онези, които се притесняват, че личната им информация ще стане достъпна за твърде широк кръг от хора, могат да ограничат достъпа до нея. За това е необходимо само да се направят необходимите настройки в социалната мрежа.

Хората, които не искат да получават съвети от приятелите си или да предоставят на познатите си възможност да се започнаят с личните им отзиви, могат да изключат тази опция.

Новият сервиз ще позволи на потребители по цял свят /с изключение на Египет и Китай/ да използват опцията „приятелят на моя приятел“. За това е достатъчно желаещите да се логнат във Facebook през www.tripadvisor.com

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed