19 Апр. 2024

Вие сте тук

TEZZ Tour стартира чартърната си верига до Египет на 17 септември

26.08.2011

Туроператорът TEZZ Tour стартира зимната си чартърна верига до Египет на 17 септември с полет до Хургада. Това съобщи Петър Андреев, изпълнителен директор на Тез Тур България. Чартърите ще започнат с един полет седмично, но той не изключва да впоследствие да има и полети до Шарм елШейх.

По думите му Египет няма алтернатива и пазарът очаква полетите до Египет. След като българските туроператори временно спряха полетите поради събитията в арабската страна през пролетта, много туристи временно се пренасочиха към други дестинации, но няма такава дестинация, която може да я замести. Около 20% от пътниците във всеки полет отиват в Египет заради дайвинга. Няма друга толкова достъпна друга дестинация, която да е подходяща за дайвинг, каза той.

Тез тур разполага с два офиса в Египет – в Хургада и Шарм ел Шейх, както и екскурзоводи, които целогодишно са на място и които могат да бъдат полезни на туроператорите с информацията си. Компанията е изпратила 1 млн туристи за Египет, предимно от Русия, Украйна и др. държави.

Туроператорът предлага на клиентите си предимно 5-звездни хотели, както и много допълнителни екскурзии, каза Петър Андреев. Новото тази година е, че полетите ще са директно до Хургада, без да кацат в Кайро. Причината според туроператора е, че дестинацията вече е много позната на българския пазар, мнозина туристи вече са посещавали Кайро и искат само морска почивка. За желаещите да видят пирамидите ще се организират допълнителни екскурзии до Кайро, а също и до Луксор.

Египет е сигурна дестинация с гостоприемни жители, каза пред туроператори и турагенти Хеба Елмараси посланик на Египет в България. Страната посреща многобройни туристи, които идват там както заради морето и плажовете, така и заради богатото културно-историческо наследство. Според нея днес Египет е не само по-сигурна дестинация, но и страна, в която хората се чувстват свободни, а вятърът на промените се усеща навсякъде.

Египет е една от световните съкровищници, съхраняващи хиляди археологически и културни паметници. Разкопките тук никога не спират, изваждайки на показ все нови и нови артефакти. Само през последните месеци в Египет са открити нови 17 пирамиди, 3 хил. гробници и хиляда селища по време на археологически разкопки.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed