28 Март 2024

Вие сте тук

Niki вече превозва пътници от София три пъти дневно

08.11.2011

 Авиокомпанията премина под пълен контрол на Air Berlin

Авиокомпанията Niki вече превозва пътници от София до Виена три пъти дневно, шест дни седмично. Първият допълнителен полет е извършен на 7 ноември, съобщиха от авиокомпанията. Една от целите е да се подобри обслужването на хората, пътуващи по бизнес, поясниха от превозвача.

За втори път Niki е обявена за „Най-добра нискотарифна авиокомпания“ според резултатите от тазгодишната анкета на списанието за авиокомпании „REISE & PREISE”.

Сред предимствата, които се изтъкват в анкетата, са най-вече доброто обслужване на деца, както и високото ниво на сервиз като цяло, състоянието на кабината и съотношеноето цена/качество. Едно от удобствата, които предлагат от Niki е онлайн регистрацията на пътници и багаж и възможността за запазване на място.

Австрийская авиакомпания Niki, чийто основател е трикратния световен шампион във "Формула-1" Ники Лауда, преминава напълно под контнола на втората по големина авиокомпания в Германия Air Berlin. За това съобщи във вторник самият Лауда, цитиран от немските медии.

"Air Berlin ще контролира напълно Niki", - е заявил той на пресконференция във Виена. Авиокомпанията обаче ще запази името "Niki“ като наложена марка.

Досега Air Berlin беше собственик на 49,9% от акциите на Niki, в момента компанията купи останалите 50,1% за 40,5 милиона евро.

В бъдеще Niki ще се управлява от австрийски фонд, а самият Лауда ще влезе в управителния съвет на Air Berlin. От юридическа гледна точка Niki остава самостоятелно австрийско предприятие.

Летището във Виена Швехат ще бъде преустроено така, че да се превърне в четвърти голям щаб на Air Berlin. "Благодарение на Niki присъствието на Air Berlin на стремително развиващите се източноевропейски пазари ще е още по-съществено.

Флотата на Niki наброява23 самолета, които ще бъдат прибавени към 147-те самолета на Air Berlin.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed