19 Апр. 2024

Вие сте тук

Four Seasons ще менажира емблематичен московски хотел

23.02.2012


    

Хотел "Москва" през 1944 г и в днешно време

 

Хотелската верига Four Seasons ще менажира емблематичния хотел "Москва" в руската столица,  съобщи РИА "Новости". Хотелът е в сърцето на града, в близост до стените на Кремъл.


Първият етап от изграждането й, който ще отвори врати в края на седмицата, ще включва търговска галерия, подземен паркинг, административен център и апартхотел.


Търговската площ е с 30 хил. кв.м. и включва 70 магазина, в които ще се продават стоки на 500 известни бранда. В комплекса ще има и кафене "Старбъкс", чието интериорно решение е вплело старинни руски мотиви.


Самият хотел се очаква  да отвори врати в средата на 2013 година. Това ще е първият хотел, който Four Seasons ще управлява в Русия. В момента на Стария континент веригата оперира с хотели в Баку, Будапеща, Дъблин, Флоренция, Истанбул, Женева, Хемпшир, Лисабон, Лондон, Париж, Прага и френския Прованс.


По време на реконструкцията напълно е запазена историческата фасада. Авторите на проекта отбелязват, че без да са променили облика на сградата, са успели да създадат модерен хотел.


Хотел "Москва" е построен през 30-те години на XX век и посреща първите си гости през 1935 г. През 1968-1977 години хотелът е разширен и се изгражда голям хотелки комплекс, който в продължение на много години е най-големият в Съветския съюз.


През 2003 г хотелът е затворен за реконструкция. Градските власти подчертаха, че ще повторят оригиналния вариант на хотела, като единствената промяна е двойно увеличената площ – от 98 на 185,5 хил. квадратни метра.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed