20 Апр. 2024

Вие сте тук

"European Journal of Tourism Research" на Международния колеж в Добрич влезе в класацията "Elsevier"

09.01.2012

Научното списание по проблемите на туризма "European Journal of Tourism Research", което се издава от Международния колеж в Добрич, влезе в класацията за 2011 година на "Elsevier" - едно от най-големите издателства за научно-техническа литература в света, съобщиха от висшето училище.

Изданието на колежа, което излиза на английски език, е класирано на 34-ото място от общо 150 подобни издания в света. Критериите за класирането са цитиранията на статиите от други учени по света, поясняват от колежа като се позовават на публикация в едно от изданията на "Elsevier".

Интердисциплинарното списание излиза вече четвърта година, като в различни периоди бе подкрепено от фонд "Научни изследвания" при Министерството на образованието, науката и младежта, допълва академичният директор на Международния колеж Станислав Иванов, който е и главен редактор на изданието. Списанието привлича автори от Централна и Източна Европа от различни научни области, свързани с туризма - маркетинг и управление, география, културология, статистика, информационни технологии и други. Списанието се разпространява в библиотеките на редица чуждестранни университети.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed