23 Апр. 2024

Вие сте тук

60 хил. пътници ще превози easyJet на 22 декември

18.12.2013

1,4 млн ще са пътниците по Коледа

 

Нискотарифната европейска авиокомпания еasyJet съобщи днес, че неделя, 22 декември 2013 г., ще бъде най-натовареният ден за компанията по време на коледните празници - над 60 000 души ще пътуват самостоятелно от британски летища на тази дата.

 

Авиокомпанията очаква своята най-натоварена Коледа в историята с над 3700 полета и над половин милион пътници, които ще отпътуват от летищата във Великобритания между 20 и 29 декември тази година. еasyJet очаква да превози общо над 1,4 млн. пътници между 34 държави в цялата мрежа.

 

Най-популярните коледни дестинации за пътниците на еasyJet, заминаващи от Великобритания, са Женева, Амстердам и Барселона, докато тези, които пътуват при приятели или при семействата си, са избрали Белфаст и Единбург. Популярните новогодишни дестинации са Берлин и Малага.

 

Пътниците, които пътуват с еasyJet тази Коледа, могат да следят на живо полетите си, благодарение на услугата „Флайт Тракер“ (англ. „Flight Tracker”), налична на уебсайта на авиокомпанията easyjet.com, както и в мобилното приложение.

 

"Това се очаква да бъде най-натоварената Коледа за еasyJet, коментира Катерин Лин, търговски директор на еasyJet за групови пътувания. За да се спестят неудобствата на пътниците авиокомпанията предлага онлайн чекиране 30 дни предварително, мобилни карти и информация на живо с актуализация на всеки полет, припомня тя. 


 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed