19 Апр. 2024

Вие сте тук

55% ръст на приходите от чужди туристи в Пловдив

24.07.2014

С 55% са нараснали приходите от чуждестранни туристи в Пловдив през май в сравнение със същия месец на 2013 г., съобщиха   от общинското предприятие "Туризъм . Очакванията са годината   да е много силна за туризма в Пловдив и региона.

 

 С една трета са се увеличили приходите от нощувки за първото полугодие на тази година спрямо първите 6 месеца на 2013 г.  Делът на българските туристи е нараснал с една четвърт, а на чуждестранните - с приблизително 44%.

 

С над една пета са нараснали нощувките, като при българските туристи увеличението е със 7%, а при чужденците – с 43%.

 

Най-голям брой нощувки на чужденци по страни за месец май 2014 г. има от Турция, САЩ, Италия и Германия. С една четвърт спрямо 2013 г. са се увеличили приходите от туристически данък.

 

Посещенията в туристическите обекти за периода януари-юни 2014 г. са  с 11%  повече спрямо същия период на миналата година, отчитат от ОП "Туризъм". Посещенията на чужденци в туристическите информационни центрове през първите шест месеца на 2014 г. отбелязват ръст от 30%, а на българи - с 56%. От ОП "Туризъм" посочват още, че през май Пловдив се нарежда на четвърто място по брой нощувки и приходи от тях след София, Несебър и Варна, като изпреварва Банско и Смолян.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed