19 Апр. 2024

Вие сте тук

4 млн британци са на път да се откажат от самолетите заради летищния стрес

06.07.2011

Неприятни преживявания по летищата са на път да откажат близо четири милиона британци да използват самолети по време на пътуванията си. Около една трета от всички британци, които летят със самолет, твърдят, че престоят на летището е по-стресиращ, отколкото работната седмица

Според ново проучване на компанията CPP, въпреки че избират самолет като средство, което ще трасира пътя към почивката и релакса, 42% от хората ги карат да се почувстват по-стресирани, а една четвърт намират стреса, съпровождащ престоя на летището толкова, ако не и по-силен, отколкото при смяната на жилище. Проблемът е толкова сериозен, че всеки десети по-скоро е готов да се откаже от почивка, отколкото да лети със самолет.

Най-нервираща част от преживяванията по летищата са закъсненията на самолети и изгубен багаж – причини, които половината от участниците в анкетата смятат за толкова неприятни, че не могат да се отърсят от тях дори когато се качат в самолета. Други 45% смятат, че почивката започва едва когато са напуснали летището.

Около 41% от анкетираните изпитват затруднения да се ориентират в чуждестранни летища предимно поради езиковата бариера. Негативно влияние имат и засилените мерки за сигурност, сред които е недопускане на течности в ръчния багаж на пътниците.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed