28 Март 2024

Вие сте тук

39 златни медала на панаира в Пловдив

27.09.2012

39 продукта на български и чуждестранни фирми спечелиха златни медали на Международния технически панаир в Пловдив. Три изделия получиха Наградата за иновации на Асоциацията на електротехниката и електрониката. Те са на изключително високо технологично ниво и са гордост за България, заяви председателят на Асоциацията Румен Атанасов.

 

Тази година Есенният панаир в Пловдив е пълен с иновации, изложбеният център направи голяма крачка, за да ги представя по възможно най-добрия начин, коментира той на церемонията за връчване на престижните пазарни отличия. Тя се състоя на 26.09. вечерта във Виенския павилион на Международен панаир Пловдив, където се провежда най-авторитетният форум за инвестиционни стоки и технологии в Югоизточна Европа.

 

Златните медали са отличие за продукти, отговарящи на европейски стандарти за качество и представляващи новост в своята област. Те бяха връчени от  Виолина Панайотова, главен секретар на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, която беше и председател на комисията за определяне на победителите, председателя на Агенцията Ангел Ангелов, кмета  на община Пловдив инж. Иван Тотев, областния управител на Пловдивска област Здравко Димитров, изпълнителния директор на Международен панаир Пловдив Богомил Бонев и главния директор Иван Соколов.

 

Решихме да да кандидатстваме с нашата най-нова разработка – помпа за басейни, изработена според европейска директива, която ще стане задължителна чак през 2015 година,  именно на Международния технически панаир в Пловдив, защото наградата е много авторитетна, заяви представител на германска фирма. Това е много важно международно изложение, затова сме горди, че получихме медал, коментира  ръководител на австрийска фирма.

 

Да честитим 120-годишнината на Международен панаир Пловдив и да благодарим за добрата организация, защото тук имаме възможност да се срещнем с клиенти и да покажем своите продукти, каза мениджър на българската компания „Тюлипс“. Горд съм, че нашият екип сътвори дизайна на   италианския радиатор, който предлагаме, добави той.

 

„Не е просто да се прави бизнес в България, но с иновациите ще излезем по-лесно от кризата. На панаира  в Пловдив се подкрепят идеите и се дават нови решения, а това активизира фирмите да търсят изход от трудната ситуация“, бе категоричен представител на българската фирма „Орак“, която взе два златни медала за софтуерни разработки.

 

Две отличия получи и друга българска компания - „Интернешънъл Пауър Съплай“, за своята модулна хибридна система, която произвежда ток от вятър, слънце, дизел и биопродукти. Тя е световна новост, но е изцяло проектирана и направена в България, затова грабна и златен медал, и приз за иновация.  Другите двама носители на наградата за иновация са „Шнайдер електрик“ с комуникационна шина за енергиен мениджмънт на сгради и „Ромекс“ с енергоспестяващия светодиоден аналог на луминисцентна тръба.

 

„Изложенията вече не са място само за експонати, а за лидери на идеи. Такива са всички участници в ЕСЕН 2012.  Радваме се, че към този силен отбор се присъединиха 171 компании, които идват за първи път тук“, заяви в приветствието си главният директор на Международен панаир Пловдив Иван Соколов. Над 90 новости, от които 11 световни и 12 европейски, се демонстрират на тазгодишния Международен технически панаир, който продължава до 29 септември.

 

Фирмите се състезаваха и в конкурс за най-добър дизайн на експозиция, организиран от Националната асоциация за дизайн и реклама. Голямата награда – пластиката „Кристален тетраедър“, отиде при „Интеркомплекс“, чийто щанд е формен от дизайнера Борис Йорданов.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed