28 Март 2024

Вие сте тук

15 заведения по морето затворени от КЗП

01.09.2015

Общо 15 заведения по Черноморието  е затворила от началото на лятото Комисията за защита на потребителите /КЗП/, съобщи председателят на КЗП Димитър Маргаритов.


Инспекторите на КЗП са направили през летните месеци 2800 инспекции на места за настаняване и на заведения по Черноморието и са съставили 205 административна акта за нарушения.


Проверяват се както нощните заведения,  така и хотели, които предоставят услугата all inclusive. От тях са взети 30 проби за качеството на предлагания алкохол и са открити три нарушения - едно за разреждане на напитката и още едно - за заблуждаващо наименование на бутилката. Третото нарушение е за предлагане на напитка с по-висок градус от обявения, което пък е свързано с избягване на акциз за алкохола, обясни Маргаритов. КЗП ще обърне внимание на търговците да предлагат повече услуги и средства за достъп до техните заведения на хората с увреждания, каза още Маргаритов.


КЗП ще се съсредоточи в близките месеци в качеството на предлаганите ученически пособия и стоки. Готови сме да консултираме Министерството на образованието и науката и училищните инспекторати за дейността на туроператорите, с които те възнамеряват да работят. Разполагаме с много информация за тях и можем да кажем дали имат лоялни търговски практики или са рискови, посочи председателят на Комисията.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed