20 Апр. 2024

Вие сте тук

135% ръст на българските туристи в Солун

23.04.2015

През последните две години броят на българските туристи, посетили Солун, е нараснал със 135%. Това съобщи кметът на Солун Янис Бутарис при откриването на среща между представителите на гръцкия и туристическия бизнес в София. На нея бяха представени възможностите за туризъм на Солун като туристическа дестинация.

 

Преди две и половина години кметът бе в София за представянето на дестинацията си и за краткия период от време от тогава туристическият обмен между двата града е нараснал многократно. Резултатът е постигнат, благодарение на усилията и на двете страни, подчерта той и изрази надежда българите да станат туристи N1 в Солун.

 

От българска страна приветствие поднесе Светлана Атанасова, председател на Българската асоциация на туристическите агенции. По думите й БАТА стои начело на много съвместни бизнес проекти, чиято цел е изграждане на дългосрочно сътрудничество между двете дестинации и създаване на нови общи туристически програми.

 

Солун привлича туристи с многобройните си туристически обекти, 15 от които са включени в Списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО. Над 40 музеи, няколко международни фестивала, повече от 100 забележителности очакват бъдещите гости на града. Те могат да избират измежду 12 хиляди легла в хотели категория между 3 и 5 звезди, подчерта Янис Бутарис.

 

 

В състава на гръцката делегация бяха включени зам.-кметът по туризъм  и международни отношения на община Солун Спирос
Пенгас,  зам.-кметът по туризъм  и международни отношения на община Солун Спирос Пенгас, представители на туристическия бизнес, частни и държавни университети с обучение на английски език, Thessaloniki Convention Bureau (TCB), Thessaloniki International Fair (TIF - HELEXPO), музеи и др, които желаят да се срещнат с представители на българския бизнес и да разширят двустранните бизнес връзки.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed