29 Март 2024

Вие сте тук

120 души в Министерството на туризма

27.11.2014

 

Чака се оставка на Бранимир Ботев

 

Екип от 120 души ще работи в новото Министерство на туризма. Ще имам двама заместници, както и съветници, събщи днес министърът на туризма Николина Ангелкова в Пловдив, цитирана от БТА,след като откри  днес Петата международна среща на туроператорите.

 

В града под тепетата в момента е част от администрацията на икономическото министерство в направление туризъм, преместена по времето на първия кабинет на Бойко Борисов. Те ще останат в Пловдив, където ще има отдел или дирекция на министерството.

 

Самото министерство се очаква в началото на следващата година да се помести в сградата на бившeто Министерство на инвестиционното планиране.

 

В момента има само един заместник-министър, след като на този пост бе назначен Бранимир Ботев, заемал поста ресорен заместник-министър на туризма в предишните две правителства. Пред журналисти министър Ангелкова поясни, че това е станало по искане на лидера на Патриотичния фронт Валери Симеонов. Надявам се Бранимир Ботев да се оттегли от поста, добави тя, цитирана от БТА.

 

В началото на седмицата  най-големите сдружения в туризма излязоха с писмо и декларация до Валери Симеонов, с копия до вицепремиера Румяна Бъчварова и до министъра на туризма Николина Ангелкова, срещу назначението на Ботев. Ние предложихме да не е човек от правителствата на Орешарски и Близнашки, назовахме и конкретни имена, но в крайна сметка й наложиха човек, който се е дискредитирал в две правителства, коментира днес председателят на Съвета по туризъм в Пловдив Любозар Фратев. Той припомни, че основните възражения на туристическия бранш срещу назначаването на зам.-министър Ботев са заради блокираните средства за туризъм по европейски програми в последните 15 месеца, липсата на поднормативна уредба към Закона за туризма, която отдавна трябваше да е приета, на адекватно планиране и концепция за развитие на бранша, отсъствието на конструктивен диалог с неправителствените организации от туристическата индустрия.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed