19 Апр. 2024

Вие сте тук

100 хотела ще има в най-големия мол в света в Дубай

05.07.2014

Дубай започва проект за изграждане на развлекателна и хотелска зона, която ще включва най-високия в света търговски център, обяви днес емирът шейх Мохамед бен Рашид ал Мактум, цитиран от Ройтерс.


Плановете за проекта "Мол на света" ("Mall of the World") най-напред бяха представени преди 18 месеца, което допринесе за покачване на цените на недвижимите имоти и борсовите котировки в Дубай.


Днешното съобщение изглежда означава, че вече започва същинската работа по проекта, макар да не се уточнява кога ще завърши строителството, колко ще струва или как ще се финансира, отбелязва агенцията.


Най-новата версия на плана включва изграждането на мол върху площ от 743 000 квадратни метра, свързан с тематичен парк, театри, медицински туристически съоръжения и 100 хотела и сгради с апартаменти с 20 000 стаи. Комплексът ще може да приютява 180 милиона посетители годишно. През зимата 7-километровите променади, свързващи съоръженията, ще бъдат открити, а през горещото лято в Залива ще бъдат покрити и с климатици.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed