20 Апр. 2024

Вие сте тук

10-та юбилейна борса "Вашата ваканция" започна в Бургас

28.04.2011

Над 30 хотели, туроператори, фирми, организации и общини участват в 10-тото юбилейно издание на "Вашата ваканция". Изложението се провежда в рамките в открития наскоро  Културен център Морско казино. Борсата за туризъм „Вашата ваканция" се организира от Бургаска Регионална Туристическа Асоциация с подкрепата на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, Областния управител на Бургас и община Бургас.

Регионалната туристическа асоциация обединява от 10 години създадените в Бургаски регион местни организации и общините с туристически потенциал в Югоизточен регион. Тази година със свои щандове се представят общините Бургас, Габрово , Поморие, Трявна, Ямбол, Котел, Царево, Приморско и Несебър. Фондация"Созопол" представя музейния комплекс «Южна крепостна стена и кула». С обектите и услугите с регионалната марка «Странджа» гостите на борсата могат да се запознаят на щанда на Природния парк. Изложението има богата съпътстваща програма с презентации, срещи и дискусии, както и ученическа трудова борса.

"Когато бог създавал Странджа планина той не казал нито дума, само се обърнал и се усмихнал. От тази усмивка се родила магичната Странджа. Елате в този невероятен край за да видите красотота с която е благословен той." призоваха жените от Бръшлян на старта на изложението.

Според Соня Енилова, председател на Бургаската регионална туристическа асоциация, записванията за морски туризъм за новия сезон показват ръст от 5% . Увеличението се дължи предимно на туристи от страните от ЕС и Русия.

Според социологически проучване на "Алфа рисърч" се увеличава и броят на българите, които възнамеряват да прекарат лятната си ваканция в България.  Половината от анкетираните заявяват, че през последната година са почивали на море, а 63% планират подобна почивка и за тази година.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed