29 Март 2024

Вие сте тук

10% спад на корпоративните тарифи на хотелите във Великобритания

18.04.2012

 

С 10% са спаднали тарифите за корпоративни клиенти във Великобритания за 2011 г. в сравнение с предходната година, съгласно проучване на международната система за онлайн резервации Hotel Reservation Service Robert Ragge GmbH (HRS), съобщи TravelDailyNews.com.

За хотели две звезди спадъте 3%, за тризвездните хотели намалението е 14% - от 76,2 евро през 2010 до 65,81 евро миналата година. В същото време ръстът на цените в четиризвездните хотели е 13% - от 91,52 евро до 103,13 евро.

През 2012 г. се наблюдава истински бум на мероприятия в Лондон. Това е и причината за ръста на тарифите на хотелите от по-висока категория, обобщава изпълнителният директор на HRS за Великобритания и Ирландия Джон Уест. Въпреки това той изразява надежда, че тази година ще могат да се намерят хотелски стаи и на достъпна цена.

Той очаква оптимално съотношение между цена и качество за хотелите категория 3 звезди. За това допринася агресивната политика на веригата Premier Inn, която е планирала редица поглъщания на пазара.

От HRS очакват ръст в размер на 8% в хотелите от всички категории на Острова. В тази ситуация се очаква независимите хотели да предложат много намаления за клиентите си, за да ги задържат.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed