28 Март 2024

Вие сте тук

„Starwood“ и „Hilton“ се конкурират за търновски хотел

13.01.2012

 

Два от най-големите хотелски компании в света „Starwood“ и „Hilton“ се конкурират за мениджмънта на петзвезден хотел, който предстои да бъде построен в старата столица Велико Търново. Това съобщи вестник „Монитор”, позовавайки се на автора на проекта архитект Пламен Цанев.

Както вече писа THExperts, Hilton възнамерява да отвори три нови хотела в България през 2012 г. Двата вече се изграждат в София и Варна, а за третия се преговаря, каза пред изданието Адела Криста, регионален мениджър развитие във веригата. Тъй като преговорите не бяха финализирани, тя запази в тайна мястото на изграждането му. Сега става ясно, че това е Велико Търнаво.

Хотелът ще е в сградата на бившия Окръжен народен съвет, близо до входа на крепостта Царевец. Според проекта външният облик на сградата ще се запази.

Сградата на бившия Окръжен народен съвет според Търговския регистър е собственост на дружеството „Царевец Бел Вю”на бизнесмена Григор Григоров. Масивната сграда и парцелът до нея са оценени на 2,83 млн. лв. Гостите на хотела ще имат възможност да наблюдават от него спектакъла „Звук и светлина“, който е най-голямата атракция в града.

По последни данни през 2011 г. е регистриран ръст с 14.3 на сто на туристическия поток във Велико Търново, което доближава броя на гостите до един от най-високите резултати от предкризисната 2008 г.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed