20 Апр. 2024

Вие сте тук

„Руски ключ“ е най-новият сертификат за хотелите в Рим

27.06.2012

Няколко хотела в Рим се готвят да получат сертификата „Руски ключ“за новия туриситчески сезон. Сертификатът удостоверява, че цялата информация в хотела е преведена на руски език и че персоналът може да комуникира свободно с руските туристи на родния им език. До момента такъв сертификат е получил четиризвездният «Mecenate Palace Hotel», но се очаква в най-близко време към него да се присъединят още няколко хотела.

Гостите на хотелите, притежатели на „Руски ключ“, ще бъдат посрещнати от руско говорещ персонал и ще получат в ресторанта меню, преведено на руски. В хотелските стаи те ще могат да гледат руска телевизия, както и да получат издания на руски език в хотела.

Не само римските хотели демонстрират гостоприемство към руските туристи. На летище Фиумичино има плакати с приветствия към тях на руски. Причината е в големия брой туристи от Русия. По данни на статистиката те са се увеличили с 5% и представляват 10% от общия брой посетители на града. Удобни и добре мебелирани стаи, просторни апартаменти, красива гледка към града и възможности за шопинг са сред основните изисквания на гостите от Русия.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed