25 Апр. 2024

Вие сте тук

„Едоардо Миролио“ избрана за „Изба на годината“ на ВИНАРИЯ 2015

08.03.2015

 

Винарска изба „Едоардо Миролио“ стана победител в конкурса "Изба на годината", който се организира за първи път в рамките на Международната изложба за лозарство и винарство "Винария 2015", съобщиха организаторите на конкурса.

 

Сред критериите за избор включваха освен архитектурното оформление на винарните, условията за представяне на дионисиевата напитка, наличието на енотека, пътя на виното в самото шато, както и електронното му представяне в интернет пространството.

 

Право да участват в него имаха само изби, които се представят със свои щандове в Града на виното. „Орбелос“, „Орбелия“, „Вила Терес“, „Тодоров“, „Даробас“, „Сопот“, „Дивес Естейт“ и „Едоардо Миролио“ бяха осемте изби със собствени щандове.  Председател на журито бе Радослав Радев – председател на Националната лозаро-винарска камара.

 

След посещението на всички кандидати за тазгодишния конкурс и след оспорвана надпревара единодушно беше избрана изба „Едоардо Миролио“ заради архитектурното изпълнение, което е реплика на старинен артефакт във вид на спирала, открит в района на Еленово, и хармоничното му съчетаване с околната среда. От друга страна, представянето на продуктите на избата се прави изключително професионално в уютна и предразполагаща за това обстановка, която е част от комплекса, където посетителите могат да се запознаят с процеса на производство на вино и в същото време да прекарат приятни мигове в луксозния хотел, съчетавайки напитките с гурме менюто, предлагано от шеф-готвача на ресторанта, са мотивите на журито.

   

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed