28 Март 2024

Вие сте тук

“Планет травел” ще бъде заличена от Националния туристически регистър

05.12.2017

Експерти от Министерството на туризма ще предложат фирма „Планет травел“ ЕООД да бъде заличена от Националния туристически регистър, съобщи пресцентърът на министерството.

 

Документацията на туроператора ще бъде внесена за разглеждане от Експертна комисия по регистрация на туроператори и туристически агенти (ЕКРТТА). Последната представена от фирмата застрахователна полица  „Отговорност на туроператора“ е  с изтекъл срок на валидност.

 

Всички туроператори, които не са представили валидни застрахователни полици, се предлагат на ЕКРТТА за стартиране на процедура по заличаването им от Националния туристически регистър.

 

След направена проверка от експертите на Министерството на туризма  беше установено, че дружеството е регистрирано на 14.01.2009 г. като туроператор и туристически агент. Седалището и адресът на управление на “ Планет травел” е в град Варна, а управител е Нели Илиева.

 

Наскоро туристи сезираха министерството и Комисията за защита на потребителите, че туроператорът не е провел екскурзия, платена от туристите и не е възстановил платените суми.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed