23 Апр. 2024

Вие сте тук

"Янтра днес": Бизнесът скочи срещу управниците

13.04.2011

Близо 100 бизнесмени от Велико Търново поискаха снощи сметка от кмета на общината д-р Румен Рашев и депутатите от региона защо старата столица е с най-високите ставки в България на данък сгради и такса смет, пише "Янтра днес". Срещата между представителите на бизнеса и управниците беше организирана от инициативен комитет и участниците в нея препълниха до краен предел голямата зала на общината.
Ние, хотелиерите, не берем парите по дърветата. Така емоционално започна изказването си Евтим Митев, управител на хотел “Етър”. Обектът дължи 88 000 лв. местни данъци и такси, които са 20 пъти повече от миналата година.

Предприемачи, индустриалци, хотелиери и търговци от Велико Търново бяха категорични, че върху местния бизнес се упражнява невиждан досега рекет.
Кметът не иска да ни обясни с какви мотиви предложи 2,5 на 1000 данък сгради и 7,5 промила такса смет, които са рекордни за страната, заяви бившата депутатка Мариана Костадинова, председател на Съвета на директорите на “Битова електроника” АД.
За пръв път виждам бизнеса толкова многоброен. Очаквах тази среща и предвиждах такава реакция , заяви кметът Рашев. Според него досега великотърновските фирми са плащали ниски данъци.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed