29 Март 2024

Вие сте тук

Черногорският остров Свети Свефан прие първите си туристи след реконструкция

02.06.2011

Хотелският комплекс на черногорския остров Свети Стефан след дългогодишна реконструкция прие първите си гости, съобщи Адриан Зека, представител на сингапурската компания "Аман ризортс", арендатор на острова, предаде ТАНЮГ.

Реконструкцията още не е завършена, остава да се ремонтира още един блок от комплекса, но през следващия туристически сезон хотелът ще започне да работи с пълния си капацитет, каза Зека след среща с черногорския премиер Игор Лукшич.

Зека прояви разбиране към желанието на местните жители да използват плажовете на острова и каза, че ако властите им разрешат, "Аман ризортс" ще се съобрази с решението. В такъв случай обаче компанията няма да бъде в състояние да осигури на гостите на комплекса спокойствие и тишина.
След обиколка на острова премиерът Лукшич изрази задоволство от видяното и каза, че не може да се оспори коректното отношение на компания "Аман ризортс" към религиозните обекти, намиращи се на Свети Стефан. Той добави, че се подготвя реставрация на църквата "Света Богородица" на острова, която е паметник на културата.

Комплексът на остров Свети Стефан разполага с 50 стаи за гости. За сингапурската фирма в момента работят 350 служители от Черна гора, а през туристическия сезон ще бъдат открити нови работни места.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed