28 Март 2024

Вие сте тук

Цветни пътеки улесняват пътниците на летище София

30.07.2015

От днес цветни пътеки ще улесняват пътниците на летище Софияпри придвижването им към транспортните връзки на столицата, съобщиха от столичния аеропорт. Тези мерки са част от предприетите от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски действия за ограничаване на случаите на подведени и излъгани пътници от недобросъвестните таксиметрови превозвачи в района на аерогарата.

 

Трите пътеки са маркирани в различени цветове и с различно графично изображение. Те ще насочват пътниците към транспортното средство, което ще използват.

 

Жълтият цвят обозначава пътеката, водеща до мястото, където са позиционирани таксиметровите автомобили на превозвача, с които „Летище София“ ЕАД има сключен договор. Тази практика се използва в много страни с цел свеждане до минимум на нерегламентираната дейност на някои таксита.

 

В синьо е оцветена пътеката водеща до метрото, което позволява бърза и лесна връзка с центъра на София, както и до големите жилищни квартали.

 

За обозначаване на пътеката, отвеждаща пътниците до автобусната спирка е избран червеният цвят. Автобусните линии № 84 и №384 оперират по маршрута с целодневно разписание.

 

Световната практика показва, че цветовите визуализации в комбинация с графичните изображения на транспортните средства ориентират по-добре пристигащите пътници и ги улеснят при избора им на транспорт.

 

 

 

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed