25 Апр. 2024

Вие сте тук

Хотел „Орфей“ - Пампорово, запечатан от кредитор

04.01.2012

Вещите на туристи останали в хотела

Туристи от Русия, Сърбия и България не са били допуснати в четиризвездния хотел „Орфей“ в курорта Пампорово, съобщи Дарик нюз. Причина са проблеми с имуществото на собственика на хотела, търговско дружество „Орфей 2002“.

Няколко туристи, отседнали в хотела, не са успели да си вземат багажа от стаите, а други не са допуснати до ресторанта от охранителна фирма, наета от най-големия кредитор на дружеството – СИБАНК, отбелязва Дарик.

Според управителя на хотела Спасимир Пенчев действията на банката уронват престижа на планинския ни курорт и удар по туристическия бизнес. Той допълва, че това ще доведе до спад на доверието от страна на туроператорите, които ще пренасочат гостите към други курорти.

От дружеството се оплакват и че са предоставили на банката договорите с туроператорите, както и разчетите за очакваните приходи през януари, които ще покрият значителна част от дълга. Въпреки това банката за втори път е обявила хотела за публичва продажба, при това на цена, два пъти по-ниска, отколкото определена от независим оценител, и прибегната до крайната мярка запечатване на хотела.

От СИБАНК са обяснили пред Дарик, че ръководството на „Орфей 2002“ е било уведомено за предстоящите процедури и предвидените в закона действия и не е имало право да продава туристически пакети и да настанява туристи в хотела. Банката оценява като безотговорно и некоректно отношението на компанията към туристите.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed