29 Март 2024

Вие сте тук

Хотел-галерия Графит взе награда за луксозен хотел на Vip property awards 2011

09.12.2011

Варненският Хотел-галерия Графит взе награда за луксозен хотел на Vip property awards 2011. Церемонията по връчването на награди се състоя снощи в резиденция Анастасия.

В категорията луксозен курортен хотел  е избран хотел “Широка Лъка“ Наградата за луксозна архитектура и дизайн отиде при ресторант “Централ“ -  София, а за клуб с луксозна архитектура и дизайн  клуб - “Fashion Hall“ Кулата.


Специална нагдара за Опазване на архитектурните резервати - “Шарлопова къща“, Боженци


Министър Свилен Нейков получи наградата за луксозна обществена сграда, която му бе връчена от олимпийския шампион Стефан Ботев за зала Арена Армеец в София.


Луксозното строителство във Варна и морските курорти засенчи конкурентите си от София и грабна голяма част от наградите. С приз за луксозно жилищно строителство бе отличена Бигла Резиденс на фирма Бигла III, обществената и бизнес сграда Одесос също във Варна на фирма Борд, идейният проект за нов пристанищен комплекс в курорта Елените - "Роял Марина Порт", а големият приз за цялостен принос получи г-жа Весела Барбукова с фирма Аспекти.

 Роял Марина Порт се намира в затворения туристически комплекс Royal Club Victoria в курорта Елените.  Богати руснаци вече са собственост на луксозните вили и жилищни сгради, които са на територия на затворения комплекс. В него са включени и петзвездни хотели. Архитектите на комплекса са търсили оригинална форма със средиземноморски полъх, която да се вписва в природата на Елените. Резиденция Роял Марина не е само идеен проект, той се строи усилено и е частично продаден. Тя е част от проекта на яхтеното пристанище в курорта Елените, което се очаква да се превърне в най-луксозната Марина на нашето Черноморие. Бизнесдамата Наталия Караянева, която позиционира проекта на руския пазар, прогнозира пълна продажба до края на летния сезон,  благодарение на оптималното съчетание на атрактивността на проекта, първата линия и добрата цена от 1500 евро/кв.м. Есенното представяне и продажби в Москва доказва това, категорична е тя.

Очакванията, че кризата няма да засегне луксозните имоти, напълно се оправдаха, смятат инициаторите на наградите. Според тях луксозният имотен сегмент у нас е на световно ниво и привлича все повече чужди инвеститори у нас, установиха участниците в събитието, организирано от ВИП Комюникейшън и проведено със съдействието на Арт студио Евтимов - студио за реклама и дизайн.



THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed