28 Март 2024

Вие сте тук

Хотел в мол – нова перспективна формула

22.07.2011

Хотел в комплекс, който обединява мол и офисен център, е най-модерната и перспективна формула. Така поне смята генералният мениджър на  Renaissance Moscow Monarch Center Антъни Фардън. Хотелът, който той оглавява, е един от малкото проекти, реализирани през 2009 г. в руската столица. Според него хотел, който е разположен в полифункионален център, който включва делови, търговски и развлекателни обекти, предоставя на гостите си всичко, което им е необходимо.

 Renaissance Moscow Monarch CentreRenaissance Moscow Monarch Centre е част от веригата Marriott, която разполага с три хотела в руската столица. Фардън е менажирал един от тях в продължение на осем години. Според него в новата формула привлекателна за туристите е възможността да пазаруват в бутици, практически без да излизат навън, да отидат на кино, ако желаят, да изберат дали да се хранят в гурме ресторанта в хотела или да хапнат набързо в някое от заведенията в мола. Допълнително предимство е съчетаването на хотелски стаи с апартаментна част. По думите на Фардън хотел, който е част от многофункионален комплекс, е последната и много популярна тенденция за изграждане на хотели, особено в развиващи се държави. Причината е твърдението, че такова съчетание е оптимално за деловия човек, който не иска да си губи времето. В частност, в московския комплекс въпросът е решен с изграждането на голям фитнес клуб и басейн в хотела, закрита ледена пързалка, която работи целогодишно, множество бутици и ресторанти, както и търговски център.

Хотелът е уникален и поради иновациите, използвани в него. Той има модерна система за климатизаци, като от пулта може да се регулира температурата в различните стаи.

Според Антъни Фардън  новостите в областта на технологиите се признават от редица експерти, при това не само московски, според които някои от решенията са толкова новаторски, че дават нов поглед към инженерното и техническото оборудване.

 Например, Renaissance Moscow Monarch Centre  е обзаведен с най-нова система за климатичен контрол, при това цялата информация за инженерните системи на хотела се получава на един пулт за управление, от който може да се променя температурата  в отделните стаи. Системата за водоснабдяване включва собствена пречиствателна станция, която отговаря на европейските стандарти, както и с ПРОТО
ЧныЙ бойлер, който се използва в случай на авария на топлоснабдяването или при планови ремонти на топлофикацията. С други думи, това е автономен мини-град в Москва.

„За мен е важно, че въпреки всички технологични нововъведения и големия си размер хотелът е уютен и предлага комфорт на гостите си. Казвам го като специалист с голям опит. Атмосферата тук е най-сърдечна от всички хотели, в които съм работил“, казва Фардън.

 

Източник: ProHotel

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed