24 Апр. 2024

Вие сте тук

Хотел в Атина евакуиран заради сблъсъците пред парламента

30.06.2011

Един от луксозните хотели на площада в центъра на Атина е бил евакуиран като предпазна мярка заради сблъсъците пред парламента, съобщи АФП.

Сблъсъците между групи младежи и силите на реда се възобновиха на централния площад в Атина, веднага след приемането от парламента на новия план с мерки за икономии, съобщава АФП, като се позовава на гръцките телевизии.

По-рано следобед 34 души, от които 19 полицаи, бяха приети в болници в резултат на сблъсъците, а полицията арестува трима души.

Във вторник гръцките профсъюзи започнаха обща стачка в знак на протест срещу предложения от правителството план за мерки за икономии, имащ за цел да се избегне фалита на държавата. В сряда Националната телевизия и почти всички частни тв канали, както и държавната информационна агенция и интернет сайтовете прекъснаха излъчването на дебатите в парламента преди гласуването на плана. Вместо новини те предаваха предварително заснети програми.

Стачката на митническите служители създаде проблеми на граничните пунктове между Македония и Гърция. Основният ГКПП Евзони - Гевгели на магистрала Е75 между Белград и Солун бе затворен от полунощ в понеделник. Пропускани бяха единствено леки автомобили за 15 минути на всеки два часа. В Сърбия властите препоръчаха алтернативни маршрути до Гърция през България. Туристическите агенции пренасочиха автобусите си.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed