28 Март 2024

Вие сте тук

Хотелите "Кемпински" отбелязаха Деня за борба срещу туберкулозата

31.03.2014

С разнообразни инициативи двата хотела под бранда "Кемпински" в България отбелязаха Световния ден за борба с туберкулозата.

 

Мениджърският екип на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско, спазвайки традицията, пременен в кухненски униформи, сервира обяд на персонала в столовата на хотела, която беше облепена с информационни плакати за туберкулозата. Картички с факти и полезна информация за борбата с  болестта бяха поставени и в хотелските стаи и общите помещения, за да могат да се запознаят с тях и гостите на хотела.

 

Близо 30 деца от местното начално училище „Отец Паисий“ бяха поканени за случая. Момчетата играха футбол на игрището на хотела, а пък мъжете от мениджърския състав се включиха в ролята на съдии. Момичетата показаха уменията си по рисуване и накрая подариха една рисунка с Пирин планина на генералния мениджър на хотела Атанасиос Манос. Той им благодари и каза: „ Това е нашия начин да разпространим информация за туберкулозата и да бъдем полезни на вас -  бъдещото поколение на Банско, а защо не и наши бъдещи служители. Надявам се, че ще запомните днешния ден и ще разкажете за него на вашите семейства и приятели, помагайки ни в каузата да достигнем до повече хора, точно каквото е и мотото на Световния ден за борба с туберкулоза тази година: „Да достигнем 3 милиона.“

 

Накрая той връчи на всяко дете серификат за подкрепа на събитието, а готвачите на хотела изненадаха децата с вкусни сандвичи, сладкиши  и плодове. На следващия ден мениджърският екип посети училището и занесе на всички учители инфомационни комплекти и подробни презентации, за да могат те да продължат да обучават децата и занапред за тази благородна кауза.

 

Столичният "Кемпински" пък организира за трета поредна година  футболен турнир под надслова „Не на туберкулозата”, за да бъдат събрани средства за борба срещу болестта. Десет отбора се включиха в инициативата, за да докажат, че всяко усилие има значение – Кемпински хотел Зографски, ресторант Панорама, Coca Cola, Special Events Group, Радисън Блу София, ресторант Макси, хотел Феста, Евро Жоли, Bulgaria Gateway и Грийн клийн груп изиграха серия от мачове на 29 март на мини футболните игрища на стадион „Раковски”. Както и в предишни издания на турнира, в инициативата с дарение за пореден път се включва и Alpha Bank.

 

“Хотелите на Кемпински организират различни инициативи за световния ден на туберкулозата”, споделя Илиян Севдин, Мениджър Банкетни зали и член на футболния отбор на хотела. “Преди три години решихме, че искаме да намерим форма на благотворителност, която да обедини социалната отговорност и забавлението, и която да даде на всеки от нашите колеги усещането за личен принос в една благородна кауза. За разлика от проекти, в които компаниите дават пари в подкрепа на обществени инициативи от своя бюджет, тук основните участници са членовете на екипа, техните семейства и приятели, които знаят, че дареното от тях ще достигне директно до нуждаещите си”.

 

През изминалите две години събраните от турнира средства бяха дарени на Университетската детска клиника за белодробни болести в София. Тази година, в стремеж за по-широка подкрепа, турнирът ще подпомогне Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести – Перник ЕООД, като изборът на лечебно заведение беше осъществен с любезното съдействие на Международния дамски клуб, който също подкрепя инициативата.

 

“Изграждането на традиции, свързани с борбата срещу туберкулозата, е изключително важно, защото показва нашата активна отговорност към живота и подобряването на неговото качество”, казва Герд Руге, Генерален мениджър на Кемпински хотел Зографски София. “Инициативата, подкрепена с желание и загриженост от нашите партньори, може да подпомогне здравни проекти и обществото като цяло с няколко ясни цели – съдействие за нуждаещи се болници, споделяне на информация за заболяването, промяна в поведението на хората с цел откриване на болестта в ранен стадий и съответно по-лесно лечение”.

 

 

 

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed