16 Апр. 2024

Вие сте тук

Холандски шефове готвят с биологични родопски продукти

08.06.2012

 

 

Холандският майстор-готвач Ерик ван Велувен и неговите колеги от ресторант „Соул Кичън“ в София показаха днес в Холандското посолство своето кулинарно майсторство в приготвянето на вкусни и здравословни ястия с биологични и източно-родопски продукти.

 

В събитието участва Мартийн Ланкестер, лекар и собственик на един от първите биологични ресторанти в Амстердам, посветил живота си на популяризирането на биологичните методи на хранене и земеделие.

 

Събитието е част от тридневните Дни на кулинарията с биологични и местни продукти от района на Източните Родопи, организирани от българско-холандския проект „Новото тракийско злато“ с подкрепата и участието на Посолството на Кралство Холандия в България и „Соул кичън“- София.

 

Сред поканените бяха министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, дипломати, български майстор-готвачи, представители на неправителствени организации в областта на устойчивото земеделие, биопроизводители, почитатели на биологичната и здравословната кухня. Присъстваха и някои от производителите на биопродукти и вино от биогрозде от Източните Родопи.

 

Ден по-рано Ерик и колегите му от „Соул Кичън“ показаха уменията си в Red Café “ в София. Гостите чуха презентациите им и опитаха вкусните им ястия. За първи път бе представен Кулинарен пътеводител за Източните Родопи, в който са събрани традиционни рецепти от района и са описани възможностите за приготвянето им с биологични и местни продукти.

 

Третият и последен ден на кулинарното събитие е в събота, 9 юни, в къщата за гости „Дивата ферма“ в с. Горно поле, Община Маджарово.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed