29 Март 2024

Вие сте тук

Хенкел е листвана за пети пореден път в индекса Dow Jones за устойчиво развитие

12.09.2011

За пети пореден път Хенкел е листвана като лидер в индекса Dow Jones за устойчиво развитие в категория Бързооборотни продукти за домакинството, съобщиха от компанията. Хенкел е единствената компания в сектора си, която е представена както в световния индекс Dow Jones за устойчиво развитие (DJSI World), така и в европейския (DJSI Europe). Двата индекса листват корпорации, които спазват принципите на устойчивото развитие в своите бизнес операции.

Оценките за устойчиво развитие за 2011 г. бяха обявени в резултат от изследване на Dow Jones и швейцарската агенция Sustainable Asset Management (SAM). Оценяването е резултат на анализ на корпоративния ефект върху икономиката, околната среда и обществото въз основа на критерии като ръководене на компанията, управление на риска, брандиране, смекчаване на последиците от изменението на климата, стандарти по веригата за доставки и трудови практики. Само 10% от най-големите корпорации в света покриват изискванията, за да влязат в селекцията на DJSI World, посочват от компанията.

"Нашият ангажимент за лидерство в устойчивото развитие е дълбоко вкоренен в ценностната ни система", каза Каспър Рорщед, изпълнителен директор на Хенкел. "Ние също така оценяваме лидерството си въз основа на това, как нашите акционери възприемат усилията ни, затова е важно да получаваме обратна връзка дали се справяме с поетия ангажимент. Радваме се, че нашето добро представяне по отношение на устойчивото развитие отново бе потвърдено от този важен рейтинг.”

Хенкел оперира в цял свят с водещи марки и технологии в три бизнес направления: Перилни и почистващи препарати, Козметика и Лепилни технологии. Основана през 1876 г., компанията държи водещи пазарни позиции по цял свят, както в потребителските, така и в индустриалните бизнеси с добре познати марки като Persil, Schwarzkopf и Loctite. Хенкел осигурява работа на около 48 000 служители и през фискалната 2010 година реализира продажби от 15,092 млн. евро и оперативна печалба от 1,862 млн. евро. Акциите на Хенкел са листвани на германската фондова борса DAX и компанията се нарежда в класацията Fortune Global 500.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed