19 Апр. 2024

Вие сте тук

Фалитът на БВТ се дължал на руския „Капитал тур“

23.08.2012

Фалитът на „Бългериан ВИП Турс“ («БВТ») се дължи на руския туроператор „Капитал тур“, който е задлъжнял на българския си партньор над 2 млн евро. Това посочва изданието на Руската туристическа индустрия РАТА нюз в своя публикация.

 

Според нея БВТ е съобщил вчера в писмо до руските си партньори, че е принуден за прекрати своята дейност, като основна причина за това е „фалитът на един от неговите партньори“.

 

В момента на българска територия се намират около 500 туристи от Русия, пристигнали с посредничеството на БВТ. Седем български хотела на Златни пясъци, Слънчев бряг и Елените вече са поискали от гостите си да ги напуснат, пише РАТА нюз, окачествявайки ги като „челници в шантажа“. Все пак изданието признава, че в повечето случаи туроператорите са успели да предотвратят проблемите на туристите.

 

Според български хотелиер, който пожела да запази анонимност, БВТ дължи на хотели в България огромни суми. "Ние прекратихме да приемаме туристи на този туроператор още преди няюколко месеца, защото натрупа големи задължения. Вероятно има хотелиери, които са продължили да приемат туристите им с надеждата, че един ден ще се издължат".

 

 

 

 





THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed