19 Апр. 2024

Вие сте тук

Турция ще субсидира с 6 хил. долара всеки чартър от Русия

05.04.2015

Турските власти ще окажат съдействие на туристическите агенции в размер на 6 хиляди долара за всеки чартърен полет от Русия за Турция през април и май. Това съобщи турското посолство в Русия, цитирано от РИА Новости.


От 1 април до 31 май 2015 г. турските власти ще отпускат по 6 хиляди долара за всеки чартър от Руската федерация. Ако с чартърния полет пътуват туристи на няколко туристически агенции, сумата ще бъде разделена пропорционално според броя на пътниците от всяка агенция, се казва в съобщение на турското посолство, получено в РИА Новости.


За да получи дотацията, всяка туристическа агенция трябва да подаде молба в Главната дирекция по инвестиции към Министерството на културата и туризма на Турция.

 

  • През 2014 г. над 4 милиона руски граждани посетиха Турция. През първите два месеца на 2015 г. обаче броят на руските туристи, посетили Анталия, е намалял с 41% спрямо същия период на миналата година.


В началото на февруари турският премиер Ахмет Давутоглу обяви, че турските власти смятат да окажат подкрепа на туристическия бизнес чрез държавно кредитиране и дотации за авиопревозвачите заради икономическите проблеми на Русия и някои други страни.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed