20 Апр. 2024

Вие сте тук

Турските туроператори на път да се откажат от „ол инклузив“

27.06.2016

Ръководителят на турската Асоциация на туристическите агенции Башара Улусой заяви днес, че системата "ол инклузив" намалява доходите на туристическия сектор и постепенно трябва да бъде изоставена, предаде ТАСС.


"Системата ол инклузив е предназначена за туристи със семейства, които гледат цената. Но такива хотели не могат съществено да повишават цената на почивката, макар че разходите им от година на година нарастват. Затова трябва постепенно да се намалява броят на хотелите, работещи по системата ол инклузив", каза Улусой за Анадолската агенция, като подчерта, че тази система намалява общите доходи на държавата от туризъм.


Улусой посочи, че Турция, която е една от страните, предлагащи най-качествена почивка, трябва да привлече туристи от по-висока категория, готови да платят повече.


Според статистиката в момента се отбелязва общ спад в потока на чуждестранни туристи в Турция с около 17-20%. Тези данни още не обхващат летните месеци, но може да се очаква тази тенденция да се запази. Ако спадът в броя на туристите остане 20%, Турция ще изгуби около 7 милиарда долара приходи от туризъм. Това е най-големият спад в туристическия сектор на страната през последните 17-20 години.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed