28 Март 2024

Вие сте тук

Турска банка купи луксозен хотел на руски бизнесмен в Анталия за 128 милиона долара

03.11.2015

Суперлуксозният хотел "Мардан палас" на руския бизнесмен Телман Исмаилов бе продаден на турската държавна банка "Халкбанк" на половин цена от първоначалното предложение, предаде ТАСС.


Според турските медии собственикът на хотела разчитал да получи 256 милиона долара, но след търга получил само половината.


"Халкбанк" се оказал единственият кандидат за покупка на хотела, но той платил на собственика само една част, а 74 милиона долара от цената ще бъде преведена директно на "Гаранти банк", основния кредитор на хотела, за сметка на неизплатените му дългове.


"Седемзвездният" хотел бе открит в Анталия на 23 май 2009 г.. На откриването присъстваха Шарън Стоун, Ричард Гиър, Моника Белучи, Том Круз и Марая Кери. По-късно в него са отсядали и други известни личности, както и чуждестранни държавни лидери.


Строителството на хотела е струвало на Исмаилов около 1,4 милиарда долара. На хотелския плаж са докарани 9 хиляди тона египетски пясък със златист цвят. За декорацията на сградата и интериора са използвани няколко тона злато, скъпи каменни облицовки и мрамор. В избите на хотела се съхраняват ценни марки вина, чиято цена достига няколко хиляди долара бутилката.


В хотела има 560 стаи от различен тип, включително "кралски" и "президентски" апартаменти.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed