19 Апр. 2024

Вие сте тук

Туроператори от 7 държави гостуват в община Разлог

18.03.2014

36 представители на туристическия бранш от седем държави пристигнаха в Разлог, съобщиха от общинската управа. Целта е да се запознаят със забележителностите на планинската община и нейните възможности за целогодишен туризъм. В групата  има туроператори и журналисти от Великобритания, Швейцария, Гърция, Румъния, Турция и Косово.

 

Възможностите за голф край Разлог, традиционно приготвени домашни ястия са били сред акцентите на посещението.  Сред забележителностите, включени в опознавателният тур, са църквата "Св. Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат" в село Добърско, "Старите бани" в село Баня, древният слънчев календар в централния парк на Разлог.

 

Голям интерес туроператорите са проявили към възможностите за голф, към условията за преходи в планината, за практикуване на конна езда и планинско колоездене. Те са били впечатлени и от добре развития селски туризъм, който позволява на гостите да се докоснат до запазените традиции, бит и култура на хората от Разложкия край.

 

Посещението е осъществено в рамките на съвместен проект на общините Разлог, Банско и Кресна, наречен "Банско, Разлог и Кресна в прегръдката на Пирин", който е финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие 2007- 2013 г.". В изпълнение на проекта Разлог и общините-партньори са се представили за последните шест месеца на три международни туристически изложения - в Познан /Полша/, Лондон /Великобритания/ и Берлин /Германия/.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed