16 Апр. 2024

Вие сте тук

Трайчо Трайков: Българският туризъм е с добри резултати за поредна година въпреки кризата

06.12.2011

„Тази година беше поредната в кризата, от която българският туризъм излиза с добри резултати и самочувствие въпреки глобалните проблеми“. Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков на снощната церемония за връчване на годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) за 2011-а година. В тържеството участва и зам.-министър Иво Маринов.

 

„И през 2011-а имаме приблизително с 4.5% повишаване на туристите и на приходите до края на октомври. Не са много браншовете, които за последните три години могат да съобщят такива цифри“, подчерта Трайков. Той се обърна към членовете на БХРА с думите, че те усъвършенстват работата си непрекъснато в едно от най-важните неща – онези, които дават духа и усещането на една страна и предразполагат гостите й да се чувстват добре.

 

„Лаская се от мисълта, че институцията, която ръководя и която представлява държавния ангажимент в сектора, не пречеше, а помагаше за развитието му, когато бе възможно, заяви министърът. Реализирахме три много силни рекламни кампании на главните ни пазари – Русия, Германия, Великобритания. Направихме кампанияза насърчаване на вътрешния туризъм. Имаме и нов портал www.bulgariatravel.org с версии на девет езика, в който туристите могат да преоткрият България. Имаме с 4 млн. лв. повече средства в бюджета за туристически маркетинг и реклама за следващата година в сравнение с 2011-а“, каза още Трайков и допълни, че всичко това доказва как държавата успява да даде своя принос за развитието на бранша, когато го приоритизира.

 

Трайков връчи наградата на асоциацията за морски четиризвезден хотел на „Реджина Мария СПА”. Отличията за екокомплекс на хотел „Шерба” и за комплексен мениджър в туризма бяха връчени от зам.-министър Маринов.
Най-голяма браншова организация в туризма раздаде годишните си призове за 15-и път. Те са с най-дълга традиция в сектора и тази година бяха присъдени в 24 категории - за хотели, ресторанти, мениджъри, банки, медии и др. Шест от тях бяха новоучредени.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed