25 Апр. 2024

Вие сте тук

Таксите на Дунав мост пада 3 пъти от 1 юни

26.05.2011

Таксите за преминаване на "Дунав мост" ще бъдат намалени от 1 юни от българска страна. Това каза в Русе министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. В Русенския университет той изнесе лекция пред студенти на тема "Регионалното развитие - път към икономически растеж".

"Въпреки липсата на подкрепа от румънска страна ние показахме характер и взехме решението", посочи министърът. Така от 1 юни таксата за преминаване на "Дунав мост" от леките автомобили ще бъде намалена 3 пъти - от 6 евро на 2 евро.Според Плевнелиев така ще бъде подкрепена икономиката на Русе и на региона.

Министърът информира още, че работната група по превръщането на пътя Русе-Шумен в скоростно четирилентово шосе вече е съставена. Тя ще се председателства от областния управител на Русе Пламен Стоилов и от директора на Областното пътно управление в крайдунавския град Минчо Минчев.
Така ще бъде облекчено пътуването и на румънските туристи до нашето Черноморие. Техният брой през миналата година е два пъти по-висок от 2009 г., уточни министърът.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed