25 Апр. 2024

Вие сте тук

Такотиер - човекът, посветен в тайните на мексиканската кухня

09.09.2015

Какво ще стане, ако кръстосате мексиканско тако и сомелиер? Няма шега, резултатът е „такотиер“. Всъщност, такотиер е новата професия, създадена в хотел St. Regis в Мексико Сити, съобщи HotelsMag. Com. В чест на предстоящия национален празник на Мексико – Деня на независимостта, който ще се празнува на 16 септември, в хотела въвеждат нова услуга, заедно с която върви и новата професия.

 

Истинското мексиканско тако може да съдържа най-разнообразни съставки. Това, което се сервира в хотела, се базира на оригинални рецепти от различни региони на страната, и се различава по вида протеин, стила на приготвяне на тортилите, сосовете и гарнитурите. Всичко това ще бъде предложено от мексиканския шеф Едуарно Торес, който се е посветил на съхраняването на традициите в мексиканската кухня и възраждане на старите стилове на готвене.

 

Тако е едно от националните ястия, което се готви във всяко мексиканско семейство. Царевицата е царицата на местната кулинария и е издигната на истински пиедестал, независимо дали е с жълти, бели, оранжеви, лилави или черни зърна, дали е с кръгла или продълговата форма, тесни или широки… Точно царевичното брашно е в основата на тестото, от което се правят тортили. Традиционно те се приготвят ръчно – процес тежък, трудоемък, изискващ определени умения и много време. В тортилите се увиват най-различни съставки и точно затова има стотици вариации на ястието. То може да е с говеждо или със свинско, с риба, морски дарове  или пиле, с най-разнообразни зеленчуци, с червен сос или портокалов, с авокадо, салса, чили или сирена. 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed